Tro på våra fyrbenta vänner

Hur många gånger har man inte läst på annonssidor som hästnet att en häst kommer gå till slakt inom en viss tidsgräns. Att fina hästar bara ska försvinna inom ett dygn. Varför ska man betala en slaktare till att döda sin vän? När det egentligen inte finns någon anledning. Och varför lägga ut en annons dagen innan? Är det bara för att få uppmärksamhet till att skynda på sälj-processen?
Jag vet inte och vill egentligen inte spekulera i det. Men det jag vill få fram är att tänk alla fantastiska människor som räddar dessa hästar! Dem kanske drömmer om en riktigt tävlingshäst men helt plötsligt står med en, om jag får utrycka mig såhär, en dödsdömd oviktig häst. En häst som faktiskt är dömd till att dö, som inte är värd luften som vi tillsammans andas.
Jag har läst och sett i verkligheten hur underbara människor tar sig ann dessa hästar och förändrar dem något ofantligt. En häst som kanske skulle skjutas på grund av att den inte hade det rätta utseendet, rasen eller varför inte att den inte passade i rätt gren. Då ska man skjuta den hästen inom ett dygn om ingen vill ha "hästkraken". Jag har så många exempel på sådana här fall. Och jag är så himla glad över att säga att det finns en räddning. Att ge dessa hästar en andra chans är ett hjältedåd. Att köpa en häst som är sekunden från att dö är helt otroligt. En människa som gör detta är en hjälte i mina ögon och jag är så himla stolt över dessa.
Att ge någon en andra chans är en sak att hylla. Att alltid tro och våga chansa. Det finns flera bloggare som har tagit sig an dessa hästar, alltså inte bara guldhästar, och förändrat dessa till att bli den där tävlingshästen dem ville ha från början. Men dem har inte bara fått deras drömhäst utan dem har även gett hästen en ny chans. Den där tävlingshästen du drömde om från början har säkert fått ett annat hem som är minst lika bra som ditt. Men du gjorde verkligen något fantastiskt när du gav din häst en andra chans.
Den hästen lever, han är inte död. Den fick en chans till att visa att den kan precis som alla andra. Bara man vågar tro och chansa på något kan allt sluta bra.
Jag hoppas att människor fortsätter göra detta. Att tro på våra hästvänner så som dem tror på oss. Så fort du har en chans att ge någon en andra chans, ta den. Du kommer va så himla stolt när du faktiskt kan säga att du räddat livet på någon. För är det inte så att alla hästar är lika värda? Oavsett ras och utseende!

Hästblogg eller inte?

Vad är en hästblogg egentligen?
Förut skulle jag svara att det är en blogg med en eller flera personer som skriver om HÄSTAR. Dagligen får vi läsa om ridpass, utrustning, tävling och träning. Men idag skulle jag nog svara, mot min vilja, att det är en blogg som drivs av en eller flera personer som skriver om lite allt möjligt. Det är inte bara hästar längre utan helt plötsligt handlar det om utseénde, kläder, gymmet, kompisar, festande och mest av allt bloggare som skriver om åsiktsinlägg om komentarer! Dagligen är det en eller flera bloggare som uppdaterar om kommentarer dem får.
Detta är något jag tröttnar på då jag vill läsa en hästblogg med inlägg om hästar. Allt från outfits till ridning. Jag går inte in på en hästblogg för att läsa om hur mycket dem gymmade den dagen eller om vad dem tycker om att få kommentarer. Jag tycker inte att det finns en enda blogg nu för tiden som ENDAST skriver om hästar. Sen finns det bloggare som faktiskt är bra på att skriva om hästarna medan vissa glömmer bort dem lite.
Nej, bättra er bloggare där ute! Om ni inte vill blogga enbart om hästar, kalla er då inte hästbloggar!

Blottad?

När du skapar din blogg har du ett hopp om att det ska gå bra. Du ska få många följare som gillar dig för den du är och kommenterar och stöttar dig i dina inlägg. Som aldrig skulle skriva något dumt till dig eftersom att dem inte klänner dig och du inte känner dem. Så ingen kan väll skada dig genom en blogg? Du har nog glömt bort att du delar med dig av hela ditt liv i en blogg när du skriver om din vardag...
Jag kommer nog alltid säga att en liten blogg är bättre än en stor blogg ifall du är känslig för kritik. För våra bloggare idag stora som små tänker att varför ska dem få skit genom kommentarer i det här fallet om hästen kanske går bakom lod på en ögonblicksbild. Dem tänker att "dem skulle aldrig våga säga det där till mig i verkligheten, fy fan för dem". Men ni har inte insett att bloggarna är dagens verklighet. Det är genom bloggar, facebook och mail m.m som vi kommunicerar.
När du öppnar din blogg och skriver något och du får dålig kritik tillbaka är det för att du har blottat dig själv. Du kanske lägger ut bilder på dig och din nya ponny som du avgudar av hela ditt hjärta för att den nu är din medan en annan ryttare som läser DIN blogg inte alls tycker om den typen av häst och skriver det till dig. Texten vi skriver är som orden vi säger. Vi menar dem och vi står för dem, vare sig det står anonym eller inte så är det en person bakom en dataskärm, mobil eller liknande som faktiskt tycker sådär.

Dagens bloggare inom hästsporten som är lite större än medelklassen, för jag kan inte säga att det är " stora bloggar" fast det här är en annan åsikt det tar vi en annan gång, tänker att dem ska vara respekterade i bloggvärlden. Dem har makt och det är dem som är överhuvudena i leken. Men dem tänker inte på att ju fler som läser desto mer olika åsikter kommer fram. En "stor-bloggare" som skriver ett åsiktsinlägg om hur den tycker och tänker får alla dess läsare som inte tycker lika ett utbortt. Dem tänker att va fan ska hon/han komma och säga saker som att den har rätt och ingen annan. Detta är ganska sjukt men så är det.
Om du ger dig in i bloggleken får du faktiskt ta och tåla den också.
Stå för det du säger. Håll inte på att klaga över dumma kommentarer och att det är så synd om just dig för internet har blivit exakt likadant som i verkligheten. Ni måste förstå det och det är såhär det är.

Ponnyåsikt

I den här bloggen kommer DU kunna ta del av MINA åsikter inom hästvärlden. Allt jag skriver är mina riktiga åsikter alltså inget påhittat, provocerande eller liknande.

Jag hoppas att ni, via kommentarsfälten, lämnar era åsikter. För alla kan ju inte tycka lika, och det hoppas jag att ni vet! Så var trevliga mot mig och varandra, för om vi alla tyckte lika hade världen inte varit lika rolig och spännande!

Kram - Ponnyåsikt

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0