Blottad?

När du skapar din blogg har du ett hopp om att det ska gå bra. Du ska få många följare som gillar dig för den du är och kommenterar och stöttar dig i dina inlägg. Som aldrig skulle skriva något dumt till dig eftersom att dem inte klänner dig och du inte känner dem. Så ingen kan väll skada dig genom en blogg? Du har nog glömt bort att du delar med dig av hela ditt liv i en blogg när du skriver om din vardag...
Jag kommer nog alltid säga att en liten blogg är bättre än en stor blogg ifall du är känslig för kritik. För våra bloggare idag stora som små tänker att varför ska dem få skit genom kommentarer i det här fallet om hästen kanske går bakom lod på en ögonblicksbild. Dem tänker att "dem skulle aldrig våga säga det där till mig i verkligheten, fy fan för dem". Men ni har inte insett att bloggarna är dagens verklighet. Det är genom bloggar, facebook och mail m.m som vi kommunicerar.
När du öppnar din blogg och skriver något och du får dålig kritik tillbaka är det för att du har blottat dig själv. Du kanske lägger ut bilder på dig och din nya ponny som du avgudar av hela ditt hjärta för att den nu är din medan en annan ryttare som läser DIN blogg inte alls tycker om den typen av häst och skriver det till dig. Texten vi skriver är som orden vi säger. Vi menar dem och vi står för dem, vare sig det står anonym eller inte så är det en person bakom en dataskärm, mobil eller liknande som faktiskt tycker sådär.

Dagens bloggare inom hästsporten som är lite större än medelklassen, för jag kan inte säga att det är " stora bloggar" fast det här är en annan åsikt det tar vi en annan gång, tänker att dem ska vara respekterade i bloggvärlden. Dem har makt och det är dem som är överhuvudena i leken. Men dem tänker inte på att ju fler som läser desto mer olika åsikter kommer fram. En "stor-bloggare" som skriver ett åsiktsinlägg om hur den tycker och tänker får alla dess läsare som inte tycker lika ett utbortt. Dem tänker att va fan ska hon/han komma och säga saker som att den har rätt och ingen annan. Detta är ganska sjukt men så är det.
Om du ger dig in i bloggleken får du faktiskt ta och tåla den också.
Stå för det du säger. Håll inte på att klaga över dumma kommentarer och att det är så synd om just dig för internet har blivit exakt likadant som i verkligheten. Ni måste förstå det och det är såhär det är.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0